Tropska vodna plaža

Tropska vodna plažaVodna plaža je pokrit objekt s tropsko plažo, ki bo zaradi bujnega tropskega rastja vzdrževal stalno temperaturo in raven vlažnosti. Njegova velika prednost je maksimalna energetska učinkovitost, saj želimo doseči lastno ogrevanje objekta in napajanje z elektriko. To bi dosegli s pomočjo fotovoltaike in geosond. Tako bi obstoječe električno omrežje služilo le kot alternativa.

Vodna plaža je dostopna iz nove dvosmerne lokalne ceste. Za potrebe parkiranja obiskovalcev so urejena podzemna parkirišča v kleti in zunanja parkirišča severno in vzhodno od objekta. V kleti so še pralnice, skladišča, tehnika bazena in komunikacije s krožnim stopniščem in invalidskim dvigalom. Glavni vhod je z vzhodne strani na nivoju pritličja.

Etažnost objekta  je K + P + 1N, v osnovi pa je razdeljen na dva dela, vzhodnega in zahodnega. V vzhodnem delu vodne plaže, etažnosti P + 1N, so umeščeni programi, ki zahtevajo svetlo višino prostora do 4m. V zahodnem delu pa je tropska plaža, ki dosega od 8 do 14 m svetle višine. V pritličju, poleg recepcije, so še garderobe za obiskovalce vodne plaže, prostori za zaposlene, uprava, servisi, restavracija za zunanje goste, restavracija vodne plaže, bar in delno območje plaže namenjeno ležalnikom in otroškim igralom.

Iz recepcije v pritličju se lahko obiskovalci povzpnejo v 1. nadstropje, kjer je recepcija wellnes centra in fitnesa. Iz nje so urejeni ločeni vhodi v svet savn, fitnes, pilates, wellnes in servise. Tukaj je še balkon z ležalniki, ki pripada vodni plaži, dostopen preko treh stopniščnih vertikal in invalidskega dvigala direktno iz pritličja bazenskega dela. Vstop v posamezne programske enote je kontroliran s pomočjo električnega čitalca. Stene savne, fitnesa in pilatesa so v smeri tropske plaže zastekljene in ponujajo razgled na plažo.
Zahodni del objekta je v celoti namenjen tropski plaži, ki ponuja 3968 m2 vodnih površin. Osrednji bazen se razprostira vse do steklene fasade na zahodu in omogoča plavalcem direkten stik z zunanjim okoljem. Vzporedno s stekleno fasado je speljan lesen most, ki se na sredini razširi v tribune za spremljanje vaterpola. Globina bazena je v pretežnem delu 1,3 m, razen v območju za vaterpolo kjer je globlji in v območju namenjenim otrokom, kjer je globina bazena do 0,5 m.

Znotraj glavne vodne  površine sta tudi dva umetna otočka. Prvi je namenjen oddihu ob napitkih, drugi pa navdušuje s svetom toboganov. Vodne površine ponujajo še posebne užitke za ljubitelje surfanja, ki jim je namenjen flowrider, bazen, ki ustvarja umetne valove. Ambient prijetno dopolnjuje umetno jezero, v katero se preko skalnih površin steka slap. Na območju peščenih površin plaže so urejeni še šotorišče za približno 30 ljudi, odbojka na mivki, otroška igrišča, masažni bazeni in seveda površine namenjene ležalnikom

Vodna plaža skupno obsega 22 383,00 m2 površin.

 

Tropska vodna plaža